Edellisestä kuvauspäivästä Peten Koiratarvikkeessa ehti vierähtää tasan vuosi ja palasin innolla kuvaamaan Pirkkalan myymälään. Tällä kertaa laitoin tarjolle 10 aikaa ja päivä buukattiin taas täyteen hyvissä ajoin.

Näistä kymmenestä yksi ei kuitenkaan maksanut varausmaksuaan ajoissa ja peruutin ajan, jotta joku, joka varmasti olisi tulossa, saisi varata ajan. Meni 15 minuuttia ja kyseinen henkilö varasi ajan uudelleen. Ajattelin asiakkaan olevan tosissaan, enkä seurannut tuleeko varausmaksua vai ei. Ei tullut. Eikä tullut malliakaan kuvattavaksi. Eli siinä jälleen kerran hyvä opetus siitä, miksi pitää seurata varausmaksujen saapumista ja pitää tiukka linja niiden suhteen. Tämän käyttämättä jääneen ajan olisi voinut käyttää hyödyllisemmin – niin minun kuin ”rannalle jääneiden” asiakkaiden näkökulmastakin. 🙁

Se siitä avautumisesta ja nyt asiaan. Päivä startattiin kahden kääpiösnautserin (Junnu, 6v & Sissi, 7v) kuvaamisella. Näiden kaverusten kuviin haluttiin tummaa taustaa, joten tummaa taustaa tuli. Sama päti myös seuraavaan cockerspanieliduoon, Haltiin (3v) & Hippuun (4kk). Ja itse asiassa nyt kun katselin päivän kuvasaldoa, niin varmaankin 80% kuvista oli tummalla taustalla, joten voisi melkeinpä sanoa, että tumma tausta oli näiden kuvausten teema.

Kahden kaksikon jälkeen oli 2-vuotiaan pomeranianin, Markin, vuoro. Markista oli äskettäin tullut muotovalio, joten tarvittiin arvolle sopivat kuvatkin. Tämän jälkeen napattiin kuvia 2-vuotiaasta schipperkestä, Tuhtosta. Ja tottakai mustasta schipperkestä otetaan kuvat mustalla taustalla, koska se nyt vain yksinkertaisesti toimii joka kerta.

Tuhto pääsi myös mukaan hieman erilaiseen perhepotrettiin ja olen melko tyytyväinen lopputulokseen vaikken aiemmin ollut tämänkaltaista yhteiskuvaa tehnytkään. Kuva on siis aito yhden valotuksen valokuva eikä mikään kolmesta erillisestä kuvasta koostettu komposiittikuva.

Tuhton jälkeen oli taas kaksikon kuvaamista – tällä kertaa ”lavalle” asteli upeat mittelspitzit Luka (4v) & Nemo (6v). Ennen lounastaukoa ehdittiin vielä ottaa vuoden ikäisestä amerikankarvatonterrieristä, Indiestä, potrettikuvat. Indie olikin ensimmäinen karvaton koira, jota olen päässyt kuvaamaan. 🙂

Pienen tauon jälkeen jatkettiin kuvaamista ja ensimmäisenä vuorossa oli 2-vuotias sekarotuinen, Pihka. Pihkasta otettiin kuvia rusetilla ja ilman ja pitääkin varmaan itsekin hankkia muutama erilainen rusetti rekvisiittavalikoimaani tarjolle.

Seuraavaksi kuvattavaksi saapui yksi duo lisää: 8-vuotias lapinkoira Kira ja 10-vuotias mittelspitzin ja pomeranianin sekoitusta oleva Winski. Jälkikäteen huomasin, että Kirasta tuli valokuvausurani 200. lemmikki, jota olen kuvannut. Näistä kahdestasadasta mallista noin 190 on ollut koiria, loppujen ollessa hevosia/poneja ja kissoja.

Ennen päivän viimeistä asiakasta jouduinkin sitten pyörittelemään peukaloitani yhden kuvausajan verran ”oharien” vuoksi ennen kuin pääsin ikuistamaan 13-vuotiaan pitkäkarvaisen chihuahuan Maxin – yllätys, yllätys – tummansävyisiin kuviin. 🙂

Kuvaukset hoitui ”perinteisesti” OM System OM-5 -kamerani ja Olympus M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO IS -objektiivin yhteispelillä. Valaistus taas järjestyi pääsääntöisesti kahden Godox AD200:n tarjoamalla valolla – toinen mallin yltä ja toinen edestä (kameran vierestä). Mustalla taustalla kuvatessa yläsalama oli poissa pelistä ja se korvattiin kahdella Godox TT350o-käsisalamalla mallin takaa pientä ”hehkua” tuomaan, jotta mustat mallit erottuisivat paremmin taustasta. Eli ei mitään uusia kikkoja tai kokeiluja tällä kertaa vaan tutuilla menetelmillä alusta loppuun.

Itse tapahtuma oli jälleen kerran menestys – jos unohdetaan tämä yksi kotiin jäänyt tapaus. Kuten alta näkyy, valtaosa kuvista päädyttiin viimeistelemään tummalla taustalla. Itsekin ehkä kallistun useimmiten tuohon tummempaan vaihtoehtoon jos pitää päättää, toimiiko kuva paremmin tummalla vaiko vaalealla taustalla.


No English version this time.