Edellisistä lemmikkikuvauksista oli vasta vaivoin toivuttu, kun seuraavat tekivät jo tuloaan. Vain viikkoa Peten Koiratarvikkeen kuvauksia myöhemmin kuvattiin Tampereen Mustissa ja Mirrissä Kalevassa.

Tapahtuma startattiin vasta 4,5 kuukautta vanhaa tiibetinterrieriä, Fridaa kuvaamalla. Frida olikin muuten ensimmäinen kuvaamani tiibetinterrieri, joten taas yksi uusi rotu kuvattujen listalleni. Toisena vuorossa oli Sera, puolivuotias saksanpaimenkoira, ja hyviä kuvia tuli enemmän kuin tarpeeksi.

Kolmas mallini oli 11-vuotias yorkshirenterrieri Lola eli kahden pennun jälkeen siirryttiin vähän kokeneempien mallien pariin. Kokeneemmaksi voitaneen sanoa myös 3-vuotiasta kooikerhondjea Kidaa, jota oli kyllä ilo kuvata. Samat sanat pätivät myös 4,5-vuotiaaseen labradorinnoutajaan, Kodaan, joka myös osasi poseeraamisen salat ja hoiti malleilun äärimmäisen taitavasti.

Kodan jälkeen oli 9-vuotiaan jackrusselinterrierin Putten vuoro ja Putten jälkeen saapui päivän ensimmäinen kaksikko; Reno (8-vuotias sekarotuinen) & Sulo (5-vuotias labradorinnoutaja). Kovin terrieripitoisen tapahtuman seuraava kuvattava olikin sitten taas päivän toinen yorkshirenterrieri, Pipa (4 kk). Myös Pipasta saatiin kovin kattava valikoima erilaisia kuvia ja mukaan saatiin alkuvuodesta hankkimani retrovaakakin. Valitettavasti tuon hienon vaa’an käyttö on osoittautunut harvinaiseksi herkuksi, sillä yli 5-kiloisia koiria siihen on vaikea saada mahtumaan eli tämä rajaa pois valtaosan asiakkasta – etenkin täysikasvuisista sellaisista.

Pipan jälkeen palattiin taas hetkeksi vähän isompien koirien pariin, kun ikuistettavaksi tuli upea rottweiler Demi. Seuraavaksi oli 1-vuotiaan cavalier kingcharlesinspanielin Nelman vuoro. Nelman kanssa tuli myös hyödynnettyä erilaista rekvisiittaa ja alla olevaan galleriaan olin poiminut mukaan kuvan, jossa Nelma seisoskeli puulaatikossa.

Seuraava mallini ja samalla päivän kolmas noutaja olikin sitten se Suomen 2.suosituin noutaja eli kultainennoutaja (Kaapo). Kaapon jälkeen ehdin vielä kuvata yhden kaksikon – ja upea kaksikko se olikin. Rhodesiankoirat Soolo & Bingo viihdyttivät minua päivän päätteeksi monellakin tapaa ja tämän persoonallisen kaksikon kuvaaminen oli hyvä tapa päättää päivän kuvaukset. Myöskään rhodesiankoiria en ollut aiemmin päässyt ikuistamaan, joten päivän saldoksi tuli kahden uuden rodun kuvaaminen.

Kuvauksissa käyttämäni kalusto voidaan käydä hyvin nopeasti läpi, sillä nämä samat asiat on toistettu jo niin monta kertaa, etten enää välttämättä keksi uusia tapoja kuvailla sitä. Kamerana käytin OM System OM-5:sta ja objektiivina Olympus M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO IS:ää. Valaistus taas hoitui kahden Godox AD200 -studiosalaman ja parin Godox TT350o-pikkusalaman toimesta.

Tapahtuma oli viimeinen lemmikkikuvauspäivä ennen kesätaukoa ja seuraava vastaava tapahtuma on vasta syyskuun puolella hyvinkin tutussa paikassa eli Koivistonkylän Mustissa ja Mirrissä.


No English text this time. Sorry.