Kävin lokakuussa synnyinkaupungissani Raumalla viettämässä puoli päivää lemmikkikuvaustapahtuman parissa. Lemmikkitarvikeliike Riihikarsina tarjosi kuvauksille erinomaiset puitteet ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun pystytin yhtäaikaisesti kaksi studiota samoihin tiloihin. Toisessa käytin harmaata kartonkitaustaa ja toisessa oli valkoinen kangas joulurekvisiittoineen. Näin sain tarjottua tavallista monipuolisemman kuvausvalikoman hyvin pienellä vaivalla.

Koska pelkkiin ajomatkoihin kului neljä tuntia ja illalla oli muutakin ohjelmaa luvassa, en ehtinyt ottaa tapahtumaan kuin kuusi asiakasta. Itse mallit olivat toinen toistaan upeampia ja jokainen oli hyvinkin valokuvauksellinen. Kuvattavana kävi pinseri Veikko, westie Samppa, labradorinnoutajat Ropi & Late, keeshond Usva, berninpaimenkoira Aimo sekä sekarotuinen Rico. Näistä Veikko (5 kk), Usva (10 kk) ja Aimo (4 kk) olivat vielä pentuja muiden ollessa jo enemmän tai vähemmän aikuisia. 🙂

Kuten edellä kerroin, pystytin kaksi eri taustaa ja osan kanssa kuvattiin myös joulukorttikuvia. Kummallakin ”estradilla” käytin samaa kuvauskalustoa, joten siirryttäessä kuvauspisteeltä toiselle, siirsin vain salamat jalustoineen muutamia metrejä ja kuvaaminen sai taas jatkua.

Perinteiseen tapaan kuvaukset hoituivat Olympus E-M5III -kameralla Olympus M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO -objektiivin kera. Mallien valaisusta huolehti pääosin 2 kpl Godoxin AD200 -studiosalamaa, mutta joissain taisin ehkä hyödyntää myös pienempää Godox TT685o -käsisalamaa. Pääsääntöisesti salamat olivat varustettu läpivalaistavilla sateenvarjoilla, mutta tummempiin kuviin vaihdoin sateenvarjot Sundisc-softboxeihin.

Tilaisuus meni monessakin mielessä hienosti ja puitteet olivat parhaat, joissa olen koiria kuvannut, joten toivon, ettei vierailuni jäänyt viimeiseksi Riihikarsinan treenitiloissa. 😉


English version coming soon…