Joulu lähestyy, joten kuvaustapahtumien määrä kasvaa. Kaksi viikkoa Raumalla tehtyjen kuvausten jälkeen vuorossa oli Koivistonkylän Prisman yhteydessä oleva Musti ja Mirri, jossa kävin viimeksi toukokuussa kuvaamaassa.

Myös täällä Mustin ja Mirrin kuvauksissa oli käytössä kaksi eri taustaa, mutta tällä kertaa ei sentään ollut tilaa pystyttää kahta eri studiota vaan taustat sai macgyver-viritysteni ansiosta vaihdettua alle minuutissa väristä toiseen. Tosin valkoinen taustakangas ei suunnaton yleisömenestys ollut ja muistelisin vain yhden kuvauttaneen lemmikkinsä sen päällä/edessä.

Mainostin tapahtumaa lemmikkikuvaustapahtumana, jossa oli mahdollista hankkia myös joulukorttikuvansa tavallisten kuvien lisäksi, mutta yllättävän harva käytti tätä tilaisuutta hyväkseen. Olisikohan maksimissaan neljä asiakasta yhdeksästä kuvauttanut lemmikkinsä myös joulurekvisiitan kera. Jotenkin oletin, että tuo joulukorttimahdollisuus olisi ollut se syy, miksi ihmiset tähän aikaan vuodesta kuvauksiin tulevat.

Kuvaus hoitui samalla paikalla ja lähestulkoon samanlaisella setupilla kuin kesälläkin. Erona taisi olla vain se, että nyt oli siis kaksi taustaa (harmaa kartonki ja valkoinen kangas) viriteltynä taustajalustoihin kiinni ja myös joulurekvisiittaa (lahjapaketteja, tonttulakkeja yms.) oli hyödynnettävissä.

Kuvauskalustona taas tuttuun tapaan oli Olympus E-M5III 12-100mm f/4 PRO -objektiivin kera ja valaistuksesta vastasi 2 kpl Godox AD200:aa Godox TT685o:n tarjotessa lisävaloa muutamissa kuvissa. Tälläkin kertaa toinen AD200 oli mallin yläpuolella läpivalaistavan sateenvarjon kera ja toinen oli kameran vieressä Sundisc-softbox nokallaan.

Malleina M&M:ssä oli australian labradoodle Barky, kultainennoutaja Toffe, lancashire heeler Ludo, saksanpaimenkoira Lola, pinserit Max & Roi, welsh corgi cardigan Milli, stabbyhound Into, sekarotuinen Laikku, keskikokoinen villakoira Vili sekä ranskanbulldoggi Romy. Tällä kertaa suurin osa malleista olikin vielä pentuja (Toffe 5 kk, Ludo 1 v, Max 7 kk, Milli 3,5 kk, Into 1 v sekä Vili että Romy 10 kk).

Osa kuvista onkin vielä lataamatta, joten kannattaa poiketa uudelleen loppuviikosta vilkaisemaan, miltä loputkin malleista näyttivät!


English version coming soon…