Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta kun olin ottamassa 1-vuotiskuvia päivänsankarista, mutta ensi kertaa pyysin (ja sainkin) luvan laittaa kuvia näytillekin.

Kuvauksia jouduttiin siirtämään huonon sään vuoksi viikolla ja tällä kertaa onni todellakin suosi, sillä aurinko paistoi ja oli muutenkin hieno päivä. Tapasimme Kaukajärvellä sijaitsevalla Haiharan kartanolla ja sopivia kuvauspaikkoja löytyi useampiakin. Koska aurinko paistoi juuri sopivasti, en tarvinnut mukaani ottamiani salamalaitteita lainkaan vaan kuvaukset hoituivat täysin luonnonvalossa.

Kameralaukku oli luonnollisestikin pakattu täyteen kaikenlaista kaikkien mahdollisten skenaarioiden varalta, mutta niin vain koko kuvaussessio hoitui Olympus E-M5III -kameran ja Sigma 56mm f/1.4 -objektiivin yhteispelillä. Yleensä suosin zoom-objektiiveja, mutta tällä kertaa olin päättänyt selvitä tuon erinomaisen Sigman kiinteän polttovälin ”putkella” ja helpostihan se hoituikin. Lopputuloksessakaan ei ollut mitään valittamista ja kuvanlaatu oli juuri sitä priimaa kuin odotinkin. Hinta/laatu-suhteeltaan onkin vaikea löytää tuota Sigmaa parempaa ”potrettilasia”.


Sorry, but no English version this time… 🙁