Vuoden viimeinen lemmikkikuvauspäivä tuli vietettyä joulukuun alussa Linnainmaan Mustissa ja Mirrissä. Myymälä on selvästi Koivistonkylän vastaavaa pienempi ja paikalle päästyäni ehdin jo hieman huolestua, saisinko taustan jalkoineen mahtumaan hyllyjen väliin. Huoleni oli kuitenkin turha ja studio kasattiin pystyyn varsin pian.

Malleina minulla Linnainmaalla oli labradorinnoutaja Nala, espanjanvesikoira Uni, mäyräkoirat Veikko & Uuno, tiibetinspanielit Vilmer & Alvar, 9-kuukautinen mittelspitz Kuura sekä vasta 5-kuukautinen keskikokoinen villakoira Minni. Kuten muutamissa aiemmissakin kuvauksissani, myös Linnainmaalla tarjolla oli joulurekvisiittaa joulukorttikuvia varten. Suurin osa asiakkaista hyödynsikin tilaisuutta ja kuvautti lemmikkinsä niin jouluisissa merkeissä kuin ilmankin. Mäyräkoirat Veikko & Unto saivat muutamaan kuvaan myös muut perheenjäsenet mukaan.

Käpäläväen kuvauksissa tuli käytettyä pitkästä aikaa kangastaustaa, mutta tällä kertaa taustana toimi taas harmaa kartonki. Myös nuo alla olevat ”valkoisella” taustalla varustetut kuvat otettiin samaisella harmaalla kartongilla. Harmaa kun on helposti muutettu valkoiseksi suuntaamalla yksi salamavaloista valaisemaan taustaa tavallista voimakkaammin.

Vastaavasti nuo tummat taustat on toteutettu samaisella harmaalla taustalla, mutta päinvastaisella idealla: salamavalojen valon pääsyä taustalle rajoitettiin ja niin kuvien taustoista saatiinkin huomattavasti taustakartongin omaa väriä tummempia.

Kamerana käytin jälleen Olympus E-M5III:sta ja objektiivina M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO:ta. Studiovalaisimet Godox AD200 (2 kpl) saivat hieman apua muutamaan kuvaan Godox TT685o -käsisalamasta. AD200:iin olin liittänyt perinteiseen tapaan sateenvarjon (mallin yllä) ja Sundisc-softboxin (kameran vieressä).


Sorry, no English version this time.