Viikko Mustin ja Mirrin kuvausten jälkeen olikin vuorossa varsin tutuksi tullut Käpäläväki Sääksjärven keskustassa. Tämänkertaiset kuvaukset olivat jo kolmannet kyseisessä lokaatiossa ja lisää tullee alkuvuodesta.

Viime aikojen kuvauksista poiketen, nämä hoituivat harmaan kartonkitaustan sijaan ruskeahkolla kangastaustalla. Tämä siksi, että kuvaushuone oli kymmenisen senttiä liian kapea, jotta olisin saanut suosikkitaustani esille. Kuvaukset myös palauttivat mieleeni syyn, miksi kartonkitaustan käyttö koiria kuvatessa on paljon mieluisampi vaihtoehto: kangas oli jatkuvasti rypyillä ja poimuili, joten jouduin turhan usein tasoittelemaan taustaa ja kuvaustahti hieman kärsi tästä.

Toki ryppyjä saa aina jälkikäsittelyssä korjailtua, mutta mitä valmiimpi kuva on jo kuvausvaiheessa, sitä parempi. Tietokoneen äärellä tulee muutenkin vietettyä liikaa aikaa, joten mieluummin hoidetaan rypyt ennen kuvan ottoa kuin jälkikäteen.

Kuvat otettiin perinteiseen tapaan Olympus E-M5III -kameralla ja M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO -objektiivilla. Kombinaatio toimii kuin junan vessa tässä touhussa, joten miksi muuttaa toimivaa konseptia? Valaistuksenkin suhteen mentiin tutulla kaavalla: kaksi Godoxin AD200 -studiosalamaa tuottivat valon ja sateenvarjo toisessa (mallin yllä) & Sundisc-softbox toisessa (kameran vieressä) muokkasivat salamoista tulevaa valoa halutunlaisiksi.

Ruskeahkon kangastaustan lisäksi tarjolla oli valkoinen kangastausta niille, jotka halusivat valkoisia joulukorttikuvia. Jos muistini ei petä, niin yksikään asiakas ei tainnut valkoista taustaa tällä kertaa haluta. Lisäksi mukanani oli 1,5 x 2m:n kokoontaitettava kaksivärinen tausta, jonka väreinä ovat valkoinen ja musta. Tuota mustaa puolta käytettiin ainakin kahden mallin kanssa, jotta saatiin hyväksi todettu ”musta koira mustalla taustalla”-kuva toteutettua.

Käpäläväessä kuvattavanani oli pari sekarotuista rescuekoiraa (Kapu & Marski), schipperke Voitto, ranskanbulldoggi Maija, 1/2-vuotias newfoundlandinkoira Ella, berninpaimenkoira Isla, vasta 10-viikkoinen mittelspitz Sulo sekä keskikokoinen snautseri Salli.


Sorry, no English version this time.

One thought on “Lemmikkikuvauspäivä Käpäläväessä (2021/11)

Comments are closed.