Alunperin tähän hevoskuvauspäivään oli varattu aikaa seitsemän hevosen kuvaamiseen, mutta sairastelujen vuoksi mallien määrä tippui lopulta viiteen. Ideana oli ottaa syksyisiä kuvia ruska-aikaan, mutta värien loisto ei ihan vielä ollut saapunut, joten värimaailma oli hieman toivottua vaimeampaa. Sää sentään oli OK – ei liikaa auringonpaistetta eikä kunnon vesisadettakaan (vaikka pisaroita välillä tulikin).

Kyseinen tapahtuma oli ensimmäinen hevosiin keskittynyt kuvauspäiväni, enkä ollut ihan varma, millaiset kuvausajat olisivat sopivat ja päädyin lopulta valitsemaan 30 min per hevonen. Pari kertaa 5 minuutin lisäaika ei olisi haitannut, mutta ehdimme kyllä hyvin ottaa monipuolisen valikoiman erilaisia kuvia (myös eri sijainneissa). Otinpa varmuuden vuoksi mukaani kasaantaitettavan taustakankaankin (jonka kanssa on tullut valokuvakilpailuistakin tunnustusta), mutta kuvaakaan ei sen kanssa ehditty ottaa ja ”studiokuvaukset” hevosille jäi odottamaan toista ajankohtaa.

Kuvaukset toteutettiin täysin luonnonvalossa (ts. ilman salamoita tms.). Toki sellaisia löytyi repullinen mukana, mutta kameraa (OM System OM-5) ja objektiivia (M.Zuiko 40-150mm f/2.8 PRO) lukuunottamatta muuta ei tällä kertaa tarvittu.

Alla kuvasatoa tapahtumasta. Nautin suunnattomasti tästäkin kuvauspäivästä joten ottakaa rohkeasti yhteyttä jos vastaavanlaisille kuvauksille olisi tarvetta. Kuvaaja kyllä järjestyy. 😉