Vuoden viimeinen lemmikkikuvauspäivä vietettiin Mustin ja Mirrin Koivistonkylän myymälässä marraskuun puolella ja nämä olivat jo seitsemännet kuvaukset, jotka olen siellä järjestänyt. Kaikki on toiminut erinomaisesti ja ongelmitta joka kerta, joten mielelläni käyn siellä kuvaamassa ja onpa tätä kirjoittaessa jo seuraavakin (kaksipäiväinen!) kuvaustapahtuma buukattuna kyseiseen myymälään.

Kuvaukset aloitettiin viisi kuukautta vanhan, hyvinkin valokuvauksellisen pieniamerikanpaimenkoiran, Jedin, kanssa. Jedin jälkeen kuvattavaksi saapui 3,5-vuotias kleinspitz, Pablo. Kummastakin otettiin pääsääntöisesti tummempia kuvia, sillä koirien väritykseen nyt vain sopi tummempi tausta paremmin.

Päivän kolmas malli oli 3-vuotias havannankoira Lemmy ja Lemmyn jälkeen vuorossa oli vasta 9-viikkoinen akita, Funi. Seuraavaksi kuvattiin Suloa, joka on reilu 1,5-vuotias australian labradoodle. Sulo olikin muuten kuvausten ainut malli, josta otettiin myös jouluaiheisia kuvia. Eli jostain syytä vaikka marraskuu olikin, ei jouluaiheisille kuville ollut tällä kertaa kysyntää.

Ennen pientä ruokataukoa ehdin kuvata vielä kahden asiakkaan lemmikit. Ensin kuvattiin 3-vuotiasta länsigöötanmaanpystykorvaa Patua ja sitten päivän toista australian labradoodlea, Uffea (7 kuukautta vanha).

Tauolta palattuani vuoroon asteli noin 2-vuotias sileäkarvainen collie Elma. Elmasta seuraavana oli 6,5-vuotiaan maltankoiran Mantan vuoro. Manta olikin päivän ensimmäinen malli, jonka kanssa otettiin kuvia myös vaalealla taustalla (täysin valkoinen rotu kun kyseessä). Ja valkoisella taustalla jatkettiin myös seuraavaksi. Niinikään 6,5-vuotias valkoinenpaimenkoira Ruuti oli upea ilmestys ja Ruuti ikuistettiin niin valkoisella kuin tummemmallakin taustalla.

Ruutin jälkeen tulikin pitkästä aikaa vaihtelua kuvattaviin otuksiin, sillä 5-vuotias Topi oli pyhä birma -rotua oleva kissa. Topi teki minuun syvän vaikutuksen upeine sinise silmineen.

Topin jälkeen ehdin vielä kuvata 3-vuotiasta sekarotuista Seitaa ja päivän viimeisen kuvattavan rooli lankesi 6-vuotiaalle sekarotuiselle Sisulle.


No English version this time. Sorry.