Muun muassa ammattitanssijana työskentelevä monilahjakkuus Tuulia Soininen otti minuun yhteyttä, jotta saisi uusia kuvia nettisivuilleen – ja promokäyttöön yleensäkin. Heti kättelyssä kävi ilmi, että näkemyksemme siitä, millaisia kuvia tulisimme ottamaan, olivat hyvinkin samanlaiset ja siksi varasimmekin pian Lielahden kartanon studion käyttöömme.

Kuvien ilme oli tällä kertaa hieman tummempi ja dramaattisempi, mutta mukaan otettiin myös hieman väriä MagModin värikalvoilla. Tavallisten kuvien lisäksi lähdimme kokeilemaan hieman haasteellisemman näkemyksen toteuttamista: pitkän valotuksen kuvia, joissa näkyy myös tanssijan liikettä ennen salamavalon pysäyttämää hetkeä. Valotusten kesto vaihteli sekunnista kahteen ja lopputulos oli sellaista, kuten halusimmekin. Valitettavasti huomasin, että taidan tarvita uutta, tehokkaampaa salamavaloa jos aion (ja tottakai aion!) kuvata jatkossakin tämänkaltaisia liikekuvia.

Perinteiseen tapaan tein kuvista myös mustavalko- ja seepiaversioita ja mielestäni kuvat toimivatkin hyvin myös väreittä.

Kuvauskalustona tuttuun tapaan oli Olympus E-M5III 12-100mm f/4 PRO -objektiivin kera ja valaistuksesta vastasi pääosin kaksi Godox AD200:aa stripbox-valonmuokkainten kera. Värikalvot puolestaan oli kiinnitetty Godox TT350-pikkusalamoiden nokalle.


English version coming soon…