Yksi jouluuni liittyvä perinne on jo pitkään ollut Sorin Sirkuksen jokavuotiset joulushowt. Vuosi sitten jäi esitys väliin, mutta tämä johtui vain siitä, että esitys oli sama kuin edellisenäkin vuonna ja luonnollisestikin olin sen jo ehtinyt nähdä. Vuoden 2022 esitys oli nimeltään XYPER ja alla vähän ajatuksiani esityksestä ja sen kuvaamisesta.

Aivan kuten edelliselläkin kerralla, ajattelin kuvaamisen jäävän takaa-alalle ja otinkin mukaan vain OM System OM-5 -kameran ja siihen liittämäni Sigma 56m f/1.4 C DC DN -objektiivin, sillä halusin lähteä kevyellä kalustolla liikkeelle. Kuvia tuli sitten kuitenkin otettua muutama sata – kuten aina ennenkin -, joten ei voi varsinaisesti puhua kuvaamisen jääneen tavallista pienemmälle huomiolle. Taaskaan. Mutta ei se mitään. Pystynpähän nauttimaan esityksestä lisää myöhemminkin ottamieni kuvien muodossa.

Sigman f/1.4:n valovoima tarkoitti sitä, että sain pidettyä ISO-arvon suhteellisen alhaisena ja kuvanlaadusta ei oikeastaan tarvitsisi edes mainita, mutta mainitaan silti: aivan huippuluokkaa. Nämä Sigman f/1.4-sarjan lasit ovat ehdotonta huippua ja niiden kuvanlaatuun ja tarkennukseen voi luottaa 100%.

Kamerasta voisin vielä sen verran mainita, että näytös olikin nyt vasta ensimmäinen kerta kun pääsin käyttämään uudehkoa OM System OM-5 -kameraani ”tositoimissa” tapahtumakuvauksessa eikä moittavaa löytynyt. Pieniä parannuksia kylläkin. Esimerkiksi tarkennus oli aavistuksen nopeampi ja luotettavampi kuin ennen. Myös kuvanvakain on stopin verran aiempaa parempi, mutta tällä kertaa en päässyt (taikka joutunut) sitä hyödyntämään valotusaikojen pysyessä riittävän lyhyinä.

Itse esitys oli visuaaliselta ilmeeltään näyttävin tähän astisista. Tai ainakin omaan silmääni valaistus oli upeampaa kuin koskaan. Esityksen nimi oli varsin osuva ja vau!-elämyksiä ja visuaalista karkkia riitti. Esiintyjistä ei varsinaisesti kukaan noussut selvästi esiin – toisin kuin aiempina vuosina esimerkiksi Kalle Pikkuharju, Natalia Koskela tai Sampo Suihkonen, mutta ehkäpä vuoden 2023 esityksessä joku saa taas yleisön leuat lonksahtamaan äärimmilleen.

Tuttuun tapaan mieleenpainuvimmat osuudet olivat erilaiset ilma-akrobatiaesitykset ja niitä olikin yllättävän monta tarjolla. Poikkeuksena puolestaan tällä kertaa oli live-bändin ja erityisesti laulajan rooli. Bändi kun oli tavallista enemmän esillä enkä muista aiempina vuosina olleen laulajaa ollenkaan, joten samalla rahalla sai niin sirkuelämyksiä kuin livemusiikkikeikankin.

HUOM! Uusia kuvia lisäillään vielä jonkin aikaa (4-5 kappaleen sarjoissa), joten kannattaa poiketa tälle sivulle uudelleenkin. Tämä huomautus poistetaan kun kaikki kuvat on lisätty.


The English version coming soon…