Koivistonkylän Mustiin ja Mirriin saapuminen aiheutti pieniä kauhunhetkiä, kun huomasin, että myymälän ovet olivat vielä lukossa eikä ketään ollut paikalla ja kuvausten piti alkaa vajaan tunnin kuluttua! Siitä alkoikin sitten epätoivoiset yritykset löytää jokin puhelinnumero, josta saisi tavoitettua edes jonkun, joka voisi nopeuttaa myymälään pääsyä. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt, joten eikun soittelemaan ensimmäisille asiakkaille, että voisivatko tulla päivän päätteeksi. Onneksi kaksi ensimmäistä pystyi joustamaan ja päivä pelastui. Ilman siirtoja olisi koko päivän aikataulut olleet auttamatta myöhässä, joten nämä asiakkaat todellakin pelastivat nahkani. Ainakin nyt jatkossa osaan myös aina toisinaan tarkistella ettei vain myymälöiden aukioloajat ole muuttuneet viime kerrasta… 🙂

Siirtojen myötä aloitettiin siis hieman myöhempään ja kuvaukset starttasivat rodulla, jota en ollut aiemmin kuvannut, kun vasta 9-viikkoinen venäjänterrieri Pasi saapui viihdyttämään kuvaajaa. Pasin jälkeen vuoron saikin sitten 3,5-vuotias tiibetinspanieli Costi. Eli kaksi ensimmäistä mallia olivat kumpikin mustia koiria ja valtaosa kuvista tehtiin tummalle taustalle.

Myös seuraavassa mallissa (4-vuotias Edwin) oli paljon mustaa, mutta yhtä paljon oli myös stabijhouneille tuttua ”hopeatoffeen”-väristä harmaata ja valkoista, joten tumman (lähes mustan) taustan lisäksi käytettiin myös vähän vaaleampaa taustaa. Edwin-stabijhounin jälkeen vuorossa oli 5- ja 10-vuotiaat amerikankarvatonterrierit Aaron & Iggy. Ja tämän duon jälkeen olikin vähän tutumman rodun vuoro, kun kuvattavaksi saapuivat 11-vuotias Zack ja 10-vuotias Molly – kultaisianoutajia kumpikin.

Kahden duon jälkeen kuvattiin päivän toista hollantilaislähtöistä rotua, kun malliksi tuli 9 kuukautta vanha keeshond, Elvi. Elvin jälkeen vuorossa oli 6-vuotias japaninpystykorva Luna ja tämän jälkeen palattiin taas hetkeksi duojen kuvaamisen pariin. Ensin oli 8-vuotiaan Nopan ja 6-vuotiaan Mokan (cockerspanieleja molemmat) vuoro, sitten väliin 9,5-vuotias jackrussellinterrieri Nelson ja perään vielä parsonrussellinterrieri-kaksikko Panu (8v.) & Vito (3v.). Kuvauspäivä päättyi alle puolivuotiaan labradorinnoutajan Venlan kuvaamiseen.

Kuvauskamerana oli tuttuun tapaan OM System OM-5 ja objektiivina Olympus M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO IS. Valaistus taas hoitui kolmen Godox AD200 -studiosalaman toimesta enkä viitsi toistaa kirjoituksesta toiseen samaa tarinaa, joten mikäli asia kiinnostaa enemmän, voi käyttämästäni kuvauskalustosta lukea kutakuinkin mistä tahansa aiemmasta lemmikkikuvauspostauksesta lisää. 😀


The English version coming soon…