Kesä tuli ja kesä meni. Edelliset kuvaukset olivat Kalevan Mustissa ja Mirrissä toukokuun lopulla ja nyt syyskuun tultua, aktivoiduin uudelleen lemmikkikuvauspäivien suhteen ja syksyn ensimmäiset kuvaukset kuvattiin Koivistonkylän Mustissa ja Mirrissä.

Päivä lähti liikkeelle minulle ennestään tuntematonta rotua eli beaucenpaimenkoiraa (Tyyne, 4 kk) kuvaamalla. Tyynestä tuli monia hyviä kuvia ja alla olevassa galleriassa onkin useampia otoksia esillä. Tyynen jälkeen olikin vuorossa ”hieman tutumman” rodun edustaja, kun kultainennoutaja Teppo (1v.) pääsi parrasvaloihin. Ennen ruokataukoa kävi vielä vasta 11-viikkoinen stabyhoun-kaunotar Meena söpöilemässä kamerani edessä.

Tauon jälkeen kuvaukset jatkuivat kahden kultaisennoutajan (Iivo, 8kk & Poju, 11,5v.) voimin. Kaksikkoa seuraavana oli upea, puolivuotias saksanpaimenkoira Alva ja kuvauspäivä päättyi 6-vuotiaan lagotto romagnolon, Viljon, visiittiin.

Käyttämäni kuvauskalusto oli 90%:sti tuttu aiemmista kuvauksista, mutta nykyään Godoxin TT685o-käsisalama on korvattu sekin Godox AD200:lla, joten valaistus hoituu jatkossa kolmella AD200:lla (yksi mallin yllä/takana, yksi kameran vieressä oikealla ja yksi mallista vasemmalla). Yllä oleva salama laukaistaan sateenvarjon läpi ja kaksi muuta pyöreiden Sundisc-softboxien läpi. Kamerana käytin tuttuun tapaan Olympus E-M5III:ta yhdessä Olympus M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO IS -objektiivin kera.


Sorry but no English version this time.