Näin alkuvuonna Rock The Polen mainoksen ja päätin heti kysyä Emmin kiinnostusta käymään studiolla kuvattavanani. Helmikuussa kävimmekin Lielahden kartanossa ottamassa hieman tanssipainotteisempia kuvia ja kun muutamaa viikkoa myöhemmin Emmi tarvitsi uusia promokuvia Sirkus Finlandian kiertuetta varten, kääntyi Emmi puoleeni ja kysyi uutta kuvaussessiota. Tällä kertaa kuvaukset hoidettiin Rock The Polen studiolla ja tanssikuvien sijaan keskityttiin ilma-akrobatiaan – ja nimenomaan rengastrapetsiin.

Päädyimme tekemään 3-4 erilaista teemaa, joten kaikki kuvat eivät todellakaan näyttäneet samalta vaikka kaikissa renkaalla taiteiltiinkin – tai siis Emmi taiteili ja minä kuvasin. 😀 Teemat voisi jakaa kutakuinkin seuraavanlaisesti: 1) normaali, tummempi valaistus 2) tumma tausta ja värikkäät spottivalot 3) varjoleikit ja 4) värikalvojen liikakäyttö.

Nuo ns. normaalit kuvat olivat Sirkus Finlandian markkinointimateriaaliin suunnattuja promokuvia ja muut olivat enemmänkin omaksi ja Emmin iloksi luotuja ”taiteellisempia” otoksia. Ja jos rehellisiä ollaan, niin nuo oranssipunakuvat oli alunperin ajateltu siluettikuviksi, mutta kuvat näyttivät niin paljon paremmilta tavallisen kuvan ja siluetin välimuodossa, joten suunnitelma muuttui lennosta. Siluettien pariin palataan kyllä vielä myöhemmin…

Varjokuvissa tuli pieni ongelma vastaan, kun taustakangas ei ollut tarpeeksi suuri. Liian pieni tausta tarkoitti sitä, että varjot jäivät keskeneräisiksi eivätkä mahtuneet kuvaan kokonaisina. Tähänkin teemaan palaan/palaamme vielä toistekin, mutta ensin pitää löytää riittävän suuri tausta, jota hyödyntää.

Tuttuun tapaan kuvat otettiin Olympus E-M5III -kameralla, mutta M.Zuiko 12-100mm f/4 PRO -objektiivin sijaan käytin Panasonic Leican 25-50mm f/1.7:ää. Kameran ja objektiivin yhteistyön tulokseen en juurikaan olisi voinut tyytyväisempi olla. Sama pätee valaistukseen ja se puoli hoitui osin kahden Godox AD200:n ja osin kahden Godox TT350o:n toimesta. MagModin värikalvot olin laittanut pienempien TT350o:den nokalle ja AD200:ten tehtäväksi jäi tarjota tasaista, pehmeää valoa mallin valaisemiseen. Myös varjokuvien varjot olivat pikkusalamoiden (TT350o) käsialaa.

Hyviä kuvia tuli roppakaupalla ja ideoita jäi vielä varastoonkin odottamaan tulevia kuvauksia. Valitettavasti (siis näin kuvaajan näkökulmasta katsottuna!) Emmi on loppuvuoteen asti Sirkus Finlandian matkassa viihdyttämässä sirkuksen ja ilma-akrobatian ystäviä, joten seuraavia yhteisiä kuvauksia joudutaan odottamaan vielä jonkin aikaa.


No English version this time. Sorry.